dinsdag 26 juli 2011

Over ridders en dementerende moeders


Mamma is lekker een debiel!! Gisteren heeft mamma ons voor de derde keer (!!) buitengesloten!!

De eerste keer gingen we lekker wandelen in de zon. Maar mamma had een afspraak dus we moesten op tijd thuis zijn zodat mamma op de fiets naar de afspraak kon. Wij stonden keurig op tijd voor de deur maar hoe hard mamma ook voelde: geen sleutel in de zak (ik kan de sleutel niet meenemen, want geen duimen, het is de verantwoordelijkheid van mamma!).

Mamma raakte in de stress, de afspraak was met de dokter en belangrijk, ze mocht niet te laat komen. Ze keek in paniek om ons heen en toen…
Mamma zag de buurman en de buurman heeft een ladder. Mamma wist van de openstaande keukendeur in de tuin maar moest wel eerst over de poort zien te klimmen. Dus mamma zwaaien en rennen naar de buurman toe (ik er achteraan) en vroeg: "Ik heb mezelf buitengesloten, mag ik je ladder lenen om over de poort in de tuin te klimmen?? De keukendeur staat open dus dan kan ik naar binnen want ik heb heel veel haast!!"

De buurman wierp een sceptische blik op mamma's kont en zei: "Zal ik anders maar even klimmen?" De buurman had er vast geen vertrouwen in dat de kont van mamma makkelijk van de vloer zou komen. Gelukkig dat hij het zelf zag want ik wilde het net gaan vertellen aan hem.

In ieder geval: zo ging het dus. De buurman ging op de ladder, klom over de poort in onze tuin, pakte in de keuken de sleutel en deed de poort open voor mamma. Mamma bedankte de buurman, die haar nog lekker heeft uitgelachen, en was nog net op tijd voor haar afspraak.

De tweede keer was OOK kort geleden. Arme pappa was ziekjes en lag te slapen. Mamma ging met mij wandelen maar het regende een beetje en ik wilde niet. Prinsessen houden nu eenmaal niet van natte voetjes!! Ik maakte mamma duidelijk dat ik niet wilde lopen (door eigenwijs bij de deur te blijven staan na mijn plasje). Dus mamma greep in haar zak naar de sleutel maar vond alleen maar poepzakjes. Geen sleutel…

Mamma wilde naar binnen maar pappa lag ziekjes te slapen. Zielig om hem wakker te maken. Mamma wilde mij overhalen om naar Mieke te lopen voor de sleutel maar het was koud en nat en ik wilde niet… Ik bleef lekker zitten waar ik zat. Ik ga niet door de regen lopen, kwartier heen, kwartier terug, omdat zij de sleutel is vergeten. Ga lekker zelf door de regen!!

Uiteindelijk had mamma door dat ik echt niet ging bewegen en heeft ze pappa uit bed gebeld. Pappa was niet boos en ik was lekker binnen waar het warm was. Ik dacht dat mamma vast wel haar lesje geleerd zou hebben inmiddels.

Gisteren was de derde keer dat mamma haar sleutel was vergeten. Pappa was al naar zijn werk vertrokken (werk = goed want voor werk krijgt hij centjes en die centjes kunnen we bij Ina ruilen tegen koekjes dus ik ben altijd blij als pappa gaat werken)(maar nog blijer als hij thuiskomt!). Het was nu mooi weer maar ik had toch geen zin. Mamma wil altijd alleen maar lopen maar prinsessen moeten ook kunnen liggen en dutten heel de dag. En koekjes eten natuurlijk. Dus ik sjokte achter mamma aan het park door, mijn tred minder dan gemotiveerd.

Mamma gaf het gelukkig na 1 rondje al op. Maar bij de deur aangekomen… WEER geen sleutel!! De buurman was nergens te bekennen maar maakte niet uit want de keukendeur was toch op slot. Pappa was naar zijn werk dus aanbellen kon niet (okee, kon wel maar was beetje zinloos). Ik moest mee naar Mieke van mamma. Mieke heeft een sleutel zodat mamma toch het huis in kon. Nou, ik had gewoon geen zin om te lopen. Ik deed heel chagrijnig tegen mamma in de hoop dat ik niet mee hoefde.

Maar mamma ging dreigen en heeft me zelfs opgetild (niet lang genoeg!). Ik vind Mieke wel lief, maar soms hebben prinsesjes geen zin om te lopen mamma!!

Eindelijk na HEEEEEEEEEL lang lopen, waren we bij Mieke. Ik was gelijk uitgeput. En ik heb nogwel 4 pootjes!! Ik snap niet hoe types met maar 2 poten dat doen!!! Mieke zei dat ik bij haar mocht blijven. Ikke ging meteen overstag. Mamma snapte het gelukkig ook. Ik hoefde niet meer te lopen (en zij op haar 2 pootjes lekker wel, zij kreeg lekker geen uitnodiging om te blijven van Mieke en opa en oma hahahaha).

Bij Mieke thuis ben ik door opa en oma lekker verwend. Veel kusjes en knuffies en lekker veel hapjes. Mijn buikje was lekker rond. En ik mocht gewoon de hele dag slapen, hoefde niet te lopen, niks!! Ikke blij.

Mijn mamma is heel lief maar soms wel een beetje dom. Ik denk dat ze misschien dement aan het worden is, iedere keer die sleutel vergeten!

Ik hoop niet dat ze mijn koekjes gaat vergeten…

3 opmerkingen:

  1. Mieke, ik ben er!! IK BEN ER!!! Vandaag heb ik precies 250 "page views"!!! Ik weet nog steeds niet wat het betekent maar die koekjes zitten lekker in het buikje!! Bedankt voor je steun!!!

    LIK!
    Nina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Graag gedaan! Op naar de 500 en meer koekjes!

    BeantwoordenVerwijderen